Ny ordförande skriver historia i Heby Folkets Hus

Sedan Folkets hus-förening bildades i Heby år 1907 har det varit män på ordförandeposten. Nu tar Annika Frandsen över som ordförande och skriver därmed historia.

– Det är speciellt och framförallt roligt med tanke på att det är mycket som händer i föreningen. Något som våra föregångare har bidragit till, säger Annika Frandsen som varit med i styrelsen i fyra år och hon är också med i regionstyrelsen.

Innan hon tog över klubban hade Lars Olson suttit som ordförande i 27 år. Men även om ordförandeposten alltid gått till en man har styrelsen blivit allt mer kvinnodominerad. I dagsläget är det totalt åtta kvinnor och tre män.

Annika Frandsen berättar att Folkets hus växer med kultur och blir mer som ett allaktivietshus.

– Vi har fler biofilmer, mer musik och teater. Sen utvecklar vi parkverksamheten bland annat med kafé och utställning under Fest i Heby-veckan. Vi vill också utveckla ungdomsverksamheten, kanske i samarbete med kommunen.

Till hösten fortsätter man att livesända operor då besökare från Uppsala hämtas med buss

– De större operorna går jättebra, och vi har en trogen krets operafantaster.

Föreningen jobbar också för en hållbar framtid och till sommaren planerar man att installera solceller.

– Ett stort plus är att vi fått många nya andelsägare och en orsak är att föreningen har blivit bättre på marknadsföring, säger Annika Frandsen och fortsätter:

– Verksamheten kan egentligen utvecklas hur mycket som helst, men eftersom alla jobbar ideellt räcker inte tiden till.

Källa: Upplands Nyheter