Ny säsong av opera på bio från MET i New York

Folkets Hus och Parker presenterar den stjärnspäckade säsongen 2019-2020 med en mix av stora operaklassiker och modern opera. Svenske operastjärnan Peter Mattei gör huvudrollen i Alban Bergs Wozzeck.

– Det känns väldigt bra att göra opera lättillgänglig i hela Sverige. Denna säsong känns extra kul med klassiker som Turandot och Madama Butterfly, opera av den moderne mästaren Phillip Glass, liksom Porgy and Bess som närmar sig musikalgenren, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Metropolitanoperans fjortonde säsong av opera på bio drar igång den 12 oktober med Franco Zeffirellis berömda uppsättning av Puccinis klassiker TURANDOT, med Christine Goerke i titelrollen.

Det är Met-premiär för fem operauppsättningar under säsongen: den banbrytande AKHNATEN av Philip Glass, med Anthony Roth Costanzo som titelns farao. Vår egen Peter Mattei gör huvudrollen i Bergs WOZZECK, i en ny uppsättning av den hyllade konstnären och scenregissören William Kentridge. Det blir en ny uppsättning av Gershwins klassiska amerikanska opera PORGY AND BESS. Det är Met-premiär för Händels AGRIPPINA, med Joyce DiDonato. Dessutom blir det en ny tolkning av Wagners DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN, med Bryn Terfel i titelrollen.

Biopubliken får även se Massenets franska mästerverk MANON, återuppsättningen av Anthony Minghellas version av Puccinis MADAMA BUTTERFLY, med Plácido Domingo som Sharpless. Puccinis TOSCA med superstjärnan Anna Netrebko och Donizettis Maria Stuarda med Diana Damrau och Jamie Barton som de rivaliserande drottningarna.

Mets livesändningar når över 2200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter.

Biljettförsäljningen för säsongen 2019-2020 av Metropolitan Live på bio startar i Sverige 24 maj. På www.livepabio.se kommer information och spelplatser att publiceras successivt. Met-operan på bio distribueras exklusivt av Folkets Hus och Parker i Sverige.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *